Menu
La multi ani, Penn Jillette!

La multi ani, Penn Jillette!

Azi, lumea magiei îl celebrează pe cunoscutul iluzionist american Penn Jillette, care împlineşte vârsta de 58 de ani. Acesta a devenit cunoscut mai ales pentru munca sa împreună cu colegul şi prietenul lui, iluzionistul Teller, formând echipa Penn & Teller.

Jillette, jumătatea care vorbeşte din echipa Penn & Teller, s-a născut în Greenfield, Massachusetts. Deşi pasiunea sa pentru iluzionism a început din copilărie, Jillette a fost dezamăgit de numerele tradiţionale de iluzionism care prezentau această abilitate ca fiind magie adevărată, cum ar fi cele prezentate în Kreskin Amazing Tonight Show, al lui Johnny Carson. La vârsta de optsprezece ani, spectacolul iluzionistului James Randi l-a fascinat atât de tare incât a devenit îndrăgostit de abordarea acestuia de a recunoaşte, în mod deschis, că magia este mai degrabă divertisment decât o putere misterioasă supranaturală. Jillette recunoaşte în mod regulat că Randi este singura persoană de pe planetă pe care o iubeşte cel mai mult, în afară de membrii familiei sale.

Unul din spectacolele care l-au făcut cunoscut a fost „Penn & Teller: Bullshit!”, în care, împreună cu partenerul său, Teller, analizează diferite fenomene culturale, demitizează mituri, critică oameni şi aspecte ale societăţii, pe care le considera „prostii”, şi, în general, se distrează, folosind un pic de magie. Cel mai cunoscut show în care Penn Jillette este implicat este „Penn & Teller – Fool Us!”, dar activitatea sa în lumea artistică este mult mai complexă, Penn Jillette fiind în acelaşi timp iluzionist, comic, actor, scriitor şi producător de filme, spectacole de televiziune şi emisiuni de radio.

La mulţi ani, Penn Jillette!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *