Menu

Craciunul vine si la bunici

Cei care ma cunosc stiu ca nu sunt genul de om care sa ceara / astepte ajutor din partea celorlalti, dar de acesta data vreau si am sa cer ajutorul tuturor celor pe care ii cunosc. Cred ca imi citesc articolele putin peste 50 oameni, dar daca oricare dintre ei scriu mai departe si unul din cei 500 de oameni care ii citesc pe ei scrie si el  cred ca ajungem repede unde mi-am propus chiar daca timpul este foarte scurt.

„Crăciunul vine și la bunici” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute clujeni în vîrstă să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă, chiar dacă nu au norocul să fie înconjurați de familie.

Beneficiari vor fi 50 de clujeni în vîrstă, cu o situație materială mai dificilă, care frecventează centrele de zi pentru vîrstnici din Cluj-Napoca (este vorba de centrele administrate de Direcția de asistență socială – nu sînt aziluri: oamenii vin și stau o perioadă în timpul zilei, apoi se întorc acasă). Aceștia își petrec o mare parte a zilei la centru, unde sînt printre prieteni: povestesc, joacă table sau șah, sînt ajutați cînd au nevoie. La centre sînt înscriși cîteva sute de pensionari, unii dintre ei cu o situație materială decentă,  dar campania vizează pensionarii care nu-și permit să sărbătorească. Haideți să le aducem și lor un zîmbet de bunic de Crăciun!

Pentru a strânge cele necesare unor pachete de Crăciun, eu și bucătarul Adi Hădean ne punem la bătaie priceperea, pregătind un spectacol care se va desfășura miercuri, 22 decembrie, între orele 19 și 20, în zona food court din Polus Center (care pune la dispoziție locul în mod gratuit).

Clujenii care vor asista la spectacol vor primi cîte o pungă în care vor fi rugați să pună ceva pentru bătrîneii de la centre: un pachet de zahăr ori făină, un cozonac sau o sticlă de vin, o plasă de portocale sau o caserolă de carne – orice alimente doresc, neexistând alte restricții decît cele ale bunului-simț. Pachetele vor fi lăsate în coșurile special amenajate, iar în 23 decembrie le vor fi duse bătrîneilor.

Știu că timpul rămas este foarte scurt, de aceea avem nevoie de cît mai mult ajutor și tu ne poți ajuta tot făcînd ce știi mai bine: prin anunțarea proiectului în online – un post pe blog ar fi minunat, folosirea htag-ului #NepotiDeCraciun pe twitter ne-ar bucura, popularizarea pe facebook e și ea binevenită  – sau offline, printre prieteni, flyere etc. Orice idee de promovare e binevenită! Noi ne dorim doar un spectacol frumos, care să se încheie cu 50 de pachete pentru vîrstnici.

Am pornit campania cu spijinul si ajutorul ei, …multumesc Raluca Crisan !

Ne-au jutat cu articole si multumim urmatorilor: Raluca, TVdeceDan Ciulea, Zăineasca, Ștefan Teișanu, Râsul ca medicament, Daniel Rus, Nicu Bendea, Andrei Eftimie, Radio Cluj, Lorand Minyo, Alex Bartis, Alexandra Craciun, Marius, Vasile Manu, Foaia, Alex Bartis, Psaico, Groparu, Ovidiu Blag, Sigina, Radu Neag, Clon, City News, Kookool, Aronet, Bogdan Rosca, Andrei Crivăț

…daca am uitat pe cineva va rog sa ma trageti de maneca!

8 Responses

 1. alex bartis says:

  O sa preiau astazi articolul si eu. Daca vrei sa scriu altceva, da-mi un mail linistit.

 2. Adriana says:

  Dar din dar se face rai …:)

 3. Constantin says:

  Respectele mele pentru tine si Ady !!Si mpentru tineri care gandesc ca tine !!La multi ani!!

 4. zoltybogata says:

  ms mult pt ajutorul acordat, am vb azi cu Radu. SARBATORI FERICITE

 5. Cristian Gog says:

  Multumesc Alex, …cu scuze pt intarziere
  @Adriana asa e! Ai dreptate.
  @Constantin Multumesc! La multi ani!
  @zoltybogata pentru putin, sa iti fie de folos! Sarbatori Fericite!

 6. Alexandra says:

  Cu parere de rau insa am aflat de abia azi de actiunea voastra. Va felicit din suflet si sper ca initiativa voastra sa se repete si cu alte ocazii cand sper sa aflu din timp si sa pot da o mana de ajutor.

  Sarbatori fericite si la multi ani!

 7. Cristian Gog says:

  Multumesc, vom repeta cu siguranta. Sarbatori fericite!

 8. […] “Nepoti de Craciun” a fost numele campaniei nostre de ieri. Chiar daca a fost pusa la cale in doar cateva zile, cu ajutorul vostru am reusit sa facem fericiti 100 de bunici de la centrele de batrani ale Clujului. Noi ne-am propus 50 de pachete iar plasele numarate la final au fost defapt 95, adaugand cele 5 pachete primite de la colegii de birou inainte de actiunea din Polus sunt exact 100. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *